Pomoc Ukrajině - možnosti, jak podpořit finančně nebo věcně

28.02. 2022

Pomoc Ukrajině organizují společnosti, které ze zkušenosti vědí, co je v danou chvíli nejvíc potřeba. Tipy na některé z nich jsou uvedeny v článku Českého rozhlasu.

https://wave.rozhlas.cz/prehledne-jak-pomoci-ukrajine-8689875?fbclid=IwA...

Jsou to Člověk v tísni, Paměť národa, Charita České republika, Šatník Praha, Český červený kříž, Armáda spásy a další.

................................................................................................................................................................................................................................................

 

Pro okamžitou finanční pomoc můžete využít konto Velvyslanectví Ukrajiny v Praze.

Zastupitelský úřad Ukrajiny v ČR disponuje bankovním účtem (304452700/0300), na který lze zaslat finanční obnos určený pro následný nákup obranného materiálu. Donoři tedy zašlou finanční dar přímo ukrajinskému zastupitelskému úřadu v ČR.

Za shromážděné finanční prostředky zastupitelský úřad Ukrajiny vybere obranný materiál ve spolupráci s obrannými experty a zástupci Obranné sekce Hospodářské komory ČR a Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu ČR.

V koordinaci se státními orgány, HK ČR, AOBP a ukrajinskou ambasádou bude zajištěna zákonem určená administrativa a následná logistika dodání.